Ημερίδες

Καρκίνος του πνεύμονα- Πρόληψη και έγκυρη διάγνωση

Η Fairlife L.C.C. – Φροντίδα και πρόληψη για τονΚαρκίνο του Πνεύμονα, ο πρώτος μη κερδοσκοπικός  κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα, διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: «Καρκίνος του Πνεύμονα – πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση: Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι;».

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ., 26 ομιλητές εγνωσμένου κύρους και εγκυρότητας από την πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα, τη φαρμακευτική βιομηχανία και τις οργανώσεις ασθενών συμμετέχουν στην ημερίδα της FairLife L.C.C. στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Πολιτείας και της Κοινωνίας, αναφορικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας θα αποτελέσει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μελέτης - η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας - για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα. Τη μελέτη εκπόνησε το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορος Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. Κυριάκου Σουλιώτη και της Αντιπροέδρου της FairLife LCC και Διδάκτορος Δημόσιας Υγείας κ. Εύης Χατζηανδρέου. Στο σχολιασμό και την παρουσίαση των ευρημάτων συμμετέχει η κ. Έλενα Λινάρδου, Παθολόγος Ογκολόγος,  Mέλος Δ.Σ. FairLife LCC, Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ.

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η κ. ΕλεναΠαπαδημητρίου, δημοσιογράφος. 

Την ημερίδα, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα για παράλληλη διερμηνεία (ελληνικά-αγγλικά), μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω Zoom κάνοντας εγγραφή στο link https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN__iohv9URSkOVflFjJt81mg

Το Link της εκδήλωσης https://fairlifelcc.com/karkinos-toy-pneymona-prolipsi-kai-egkairi-diagnosi/ 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης https://fairlifelcc.com/karkinos-toy-pneymona-prolipsi-kai-egkairi-diagnosi/programma/