Ημερίδες

5 Holes, 2 Incisions : AORTIC VALVE HEART TEAM

 

24 Νοε 2017, 9:00 π.μ. – 08:00 μ.μ.
Henry Dunant Hospital, Leof. Mesogeion 107, Athina 115 26, Greece

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος - Καρδίας - Αγγείων και το Α' Καρδιοχειρουργικό τμήμα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, διοργανώνουν ημερίδα για τις Τεχνικές Αντιμετώπισης της Αορτικής Βαλβίδας.

Όπως δείχνουν οι διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, μεγάλο μέρος της ειδικότητας μας, στο μέλλον, θα καλύπτουν οι διακαθετηριακές επεμβατικές πράξεις.

Η πρόβλεψη είναι πως περί το 2030, το σύνολο σχεδόν των αντικαταστάσεων της αορτικής βαλβίδος θα γίνεται διακεθετηριακά. Επίσης, οι σύγχρονες τάσεις της χειρουργικής αντιμετώπισης της αορτικής βαλβιδοπάθειας, που αποτελούν εναλλακτικές επιλογές-απάντηση στην όλο και αυξανόμενη επικράτηση της TAVI, είναι οι μικρές τομές και οι αυτοεκπτυσσόμενες αορτικές βαλβίδες. Σε όποια περίπτωση, θα πρέπει να προετοιμαστούμε ως καρδιοχειρουργοί ή ως μέλη ενός Heart Team για τις εξελίξεις.

Για το λόγο αυτό, η ΕΕΧΘΚΑ επέλεξε εγνωσμένου κύρους συναδέλφους απο την Ευρώπη, με μεγάλη εμπειρία στα θέματα που προαναφέρθηκαν, καθώς είναι εκείνοι που κατά κανόνα διοργανώνουν το TAVI Workshop της EACTS και το Focus Valve Workshop του Innsbruck.

Έχετε, λοιπόν, μια τεράστια ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα workshop αυτού του επιπέδου στην ίδια μας τη χώρα.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ωστόσο. σε ό,τι αφορά την πρακτική εξάσκηση στο Wetlab και Drylab για τοποθέτηση βιοπροσθετικής αορτικής βαλβίδος, αυτοεκπτυσσόμενης αορτικής βαλβίδος και TAVI σε εξομοιωτή, σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.